Левски излезе с официална позиция след вчерашния мач срещу Шкупи и всички проблеми, които "сините" фенове имаха в Северна Македония.

19 от тях бяха задържани от полицията пред входа на стадион "Тоше Проески", а в друг инцидент няколко часа по-рано, фен на Левски бе наръган в квартал "Чаир".

От клуба обявиха, че са в непрестанен контакт с посланика ни в Скопие, както и с местните власти, за да бъдат защитени правата на задържаните фенове.

Малко след пускането на съобщение, от Скопие пристигнаха положителни новини за задържаните фенове, като всички те бяха освободени срещу заплащане на административна глоба от 300 евро на човек.

Ето и какво написаха от клуба:

"ПФК "Левски" изказва своята подкрепа към всички привърженици, засегнати при инцидентите в Скопие. Клубът е в непрестанен контакт с посланика на България в столицата на Република Северна Македония, представителите на българската полиция, които пътуваха с делегацията на "Левски" и оказва пълно съдействие за прибирането на задържаните наши сънародници в България.

Веднага след инцидентите на стадиона в Скопие и задържането на наши привърженици са предприети мерки от клуба и посолството на Република България в Скопие в лицето на посланика Ангел Ангелов и консула Георги Христов, те да бъдат защитени и да им бъде осигурено необходимото отношение.

Всички сигнали за провокации от страна на организаторите на срещата преди и по време на мача с "ФК Шкупи" са предадени на местните органи, както и на представителите на УЕФА отговорни за нормалното провеждане на футболния двубой на стадион "Тодор Проески" в Скопие.

"ПФК Левски" изказва своите най-искрени благодарности на всички, които застанаха до отбора и подкрепяха непрестанно "сините", въпреки провокациите и негостоприемното отношение към тях преди и по време на срещата в столицата на Република Северна Македония".