Отборът на Левски ще се опита да се възползва от новото извънредно правило на УЕФА, което позволява на професионалните футболисти от първенствата на Украйна и Русия свободно да напуснат клубовете си и да играят на друго място до края на сезона.

Станимир Стоилов има желание да привлече иранския нападател Шахаб Захеди, който е футболист на украинския Зоря (Луганск), пише "Мач Телеграф".

26-годишният нападател вкара 9 гола в 21 мача през настоящия сезон, а едното от тях бе във вратата на ЦСКА при успеха на Зоря с 2:0 над "червените" в турнира Лига на конференциите.

Захеди има контракт със своя клуб до 2024-а, което означава, че на този етап Левски може да го използва само в месеците до края на този сезон.

Разбира се, ситуацията в Украйна все още е доста неясна, като изобщо няма гаранции, че футболът в страната ще започне по план през лятото, което може да удължи срока за ползване на тези играчи. Може да се стигне дори и до тяхното освобождаване от договорите им.

Целта на Станимир Стоилов е Захеди да оглави атаката на "сините", която изглежда като най-проблемният пост.

Към момента единствената опция там е Билал Бари, който обаче се представя твърде неубедително за централен нападате.

Левски също така опитва да се възползва от правилото на УЕФА като предварително привлече и бившият капитан на България Ивелин Попов.

Към момента той е играч на Сочи, а почти сигурно атакуващият халф ще подпише с Левски след края на сезона, когато договорът му с руския тим изтича. Има вероятност обаче той да напусне страната още сега и да се присъедини към Левски в следващите седмици.