Феновете на Локомотив (Пловдив) най-сетне дочакаха официалното откриване на чисто новата си трибуна "Бесика".

Щастливият за всеки локомотивец миг обаче не бе ознаменуван с успех на терена, защото "смърфовете" направиха 0:0 с Ботев (Враца) в откирващия си мач за календарната година.

Новата и изпълнена до крен предел трибуна бе отпразнувана с чудесна хореография, факлено шоу на два пъти, а и мощна заря в началото на втората част.

Чудесната атмосфера обаче не помогна на играчите на терена да намерят път към вратата на противника.

Снимка: БТА

Не бяха и много шансовете, които Локо създаде. Попадение на тима бе отменено заради засада, която ВАР потвърди през първата част, а от ситуациите през втората, сякаш най-близко до гол бе Димитър Илиев в последната 90-а минута. 

Тогава обаче сантиметри не стигнаха на капитана на Локомотив да засече топката, след като бе изпреварен от бранител на Ботев.

Отброът от Враца обаче също може да съжалява за резултата, защото имаше по-сериозни шансове и от домакините за гол, но няколко намеси на вратаря Динко Хоркаш запазиха нулевото реми.

С точка Локомотив вече има 34 на четвъртото място, но вече изостава на пет от третия ЦСКА 1948. Ботев от своя страна изкова важна точка в битката за спасение, защото вече заема 12-ата позиция с 16 пункта.