Лудогорец привлече румънския национал Дорин Ротариу, който от 1 юли ще е свободен агент, съобщи "Тема спорт".

Дясното крило досега игра за казахстанския Астана, на 25 години е и има опит в белгийското първенство с Брюж и Мускрон, както и в Нидерландия с АЗ Алкмаар.

Ротариу вече премина успешно медицинските прегледи и започна подготовка с отбора, който е на лагер в Австрия и ще подпише своя договор.

Румънецът е прекратил контракта си в Казахстан по вина на клуба. Причина за това са няколко неизплатени заплати.

Висок е 181 см и тежи 72 кг, а по-силният му крак е десният. Дорин е продукт на школата на Политехника (Тимишоара), откъдето е взет в Динамо (Букурещ).

От там е продаден на Брюж (Белгия) за около 2 милиона евро през 2017 г., след това играе под наем в Мускрон и нидерландския АЗ.

Според медиите в Румъния преминаването му в Лудогорец е станало заради добрите контакти на новия технически директор Козмин Моци с играча. Ротариу има десет мача за националния тим, но не е викан в него от 2019-а.

Традициите в Разград с играчи от тази страна са много силни за кратката история на клуба в елита - Моци, както и Клаудио Кешерю и Драгош Григоре оставиха ярка следа в екипа на Лудогорец.

Същевременно продължават преговорите с Кирил Десподов, когото шампионите искат да задържат с постоянен договор в състава си. На Каляри ще бъдат платени около 2 милиона евро, като двата клуба са се разбрали за трансфера, чака се съгласие от играча.

Лудогорец победи с 2:0 германския Хаймщетен (четвърта лига) в първата си лятна контрола в Австрия.