Родният шампион Лудогорец излезе с доста любопитна позиция на официалния си сайт.

Разградчани поискаха извинение от Илиан Илиев за думите му след мача между двата тима, който Лудогорец спечели след обрат и с гол в последната минута.

Тогава Илиев каза, че за футбол не може да се говори, защото съдиите очевидно са помогнали на Лудогорец да стигне до победата.

Именно тези остри думи на Илиев накараха Лудогорец да отговори в същия стил, като разградчани нарекога треньора на Черно море - "лидер на мрънкачите в българския футбол".

Освен това те го нарекоха част от коалицията "антиЛудогорец" и дадоха за пример коментаторът от студиото на Диема спорт - Йордан Господинов, който след думите си срещу шампионите в студиото, е звъннал да се извини.

Ето какво написа Лудогорец на официалния си сайт:

"Днес чудото се случи. Коментаторът в студиото на Диема спорт Данчо Господинов позвъни на ръководството на ПФК "Лудогорец", за да се извини за некоректния си коментар по повод втория жълт картон на Васил Панайотов от ПФК "Черно море". На всички е ясно, че това разпали ентусиазма на противниковата пропаганда. Подобно действие на коментатора ние можем да определим само като доблестно, защото е модерно да се плюе по Лудогорец, дори и да се търси под вола теле. А да си признаеш грешката се иска доблест и смелост.

Обаждането на Данчо Господинов обаче ни накара да си зададем въпроса: А дали треньорът на "Черно море" Илиан Илиев ще се извини за думите си, които за пореден път сипе по "Лудогорец". Ясно е, че Илиев е лидер на мрънкачите в българския футбол, но очаквахме да надскочи ръста си и преди да плюе, първо да погледне статистиката от мача. Ние знаем, че той е част от старата коалиция антиЛудогорец и не напада така яростно наши опоненти, дори и когато е явно ощетен.

Няма проблем. Нека треньорът на "моряците" си живее в белите облаци и в зоната на комфорт. Пожелаваме му най-искрено някога да води отбор с шампионски амбиции".