Един от най-добрите нападатели, играли по родните терени напомни за себе си на "червените" фенове, но не с добри за ЦСКА новини.

Става въпрос за Жуниор Мораеш, който по информация на "Топспорт", съди ЦСКА във ФИФА за сумата от 250 000 евро.

Става въпрос за неизплатени заплати и премии отпреди над 10 сезона, когато бразилецът бе част от столичния гранд.

Мораеш пристигна в ЦСКА през 2011-а и направи много силен сезон, вкарвайки 17 гола в 26 мача, което веднага му осигури трансфер в Украйна.

Там той игра за Металург (Донецк), а след това направи много силна кариера в местните грандове Динамо (Киев) и Шахтьор (Донецк).

Освен три титли и договори с доста сериозни лични условия, Мораеш взе и украинско гражданство, записвайки 11 мача и 1 гол за втората си родина.

С избухването на войната обаче той се прибра в Бразилия, където изигра 9 мача за Коринтианс, но от над година е без отбор.

Макар Мораеш да направи много силен сезон с ЦСКА, той бе на "Българска армия" в едни много сложни времена от управленска гледна точка, когато забавени и неизплатени премии и заплати не бяха нещо необичайно.

Именно заради това той е завел дело във ФИФА, но несъмнено е странно, че това се случва 12 години, след като той си тръгна от България.