Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев не спести нищо никому в свой стил преди съботното дерби срещу Левски (в 17,15 ч). Наставникът е в постоянна атака срещу реферите от старта на пролетния полусезон, като отново не изневери на стила си при срещата с медиите.

"Нашият футбол се намира на едно доста посредствено ниво - каза Пенев. - Аз искам да говорим за футбол, цяла седмица се готвим за футбол, а не да коментираме определени елементи."

Треньорът на "червените" не спря дотам, а задълба в темата. Пенев бе бесен и в сряда, след като отборът му загуби първия полуфинал за Купата на България от Ботев с 2:3.

"Трябва да ограничим действията на определени хора, които ръководят мачовете - атакува Ел Голеадор. - Да знаят кога се показва и кога не картон. Съгласен съм да се показват, но критерият да е еднакъв. А сега критерият е различен. Има съдии, които се държат много нагло и арогантно, усмихват ти се тъничко и знаят, че няма да отсъстват от терените.

Онзи ден коментаторът казва "дано основната тема не са съдиите". Първото му изречение е това. Току-що бяхме изпълнили център. Какво повече да коментирам? Пишете смело, коментирайте! Или имате забрана?

Дали ще пия шуменско (рефер на съботния мач е Станислав Тодоров от Шумен - б.р.)? Ако трябва ще го сменя с друго. Не искам да се занимавам със съдии и БФС, но няма да спра ако продължават по този начин. Тези пречат. Лошото и жалкото е, че го правят нарочно, с цел. Затова футболът е на доста ниско ниво - и клубен, и национален. Ще уточним какво ще пием - шуменско ли, софийско ли?"

След темата с арбитрите, остана време за мнение и за самия двубой:

"Влизаме в мача с Левски като основен конкурент за титлата. Радваме се на добрите резултати, доволни сме и искаме да продължим в същата линия. Длъжни сме да се справим. Убеден съм, че ще имаме добър резултат. Винаги има "жертви" след мачовете, но ще се справим. Не искам да хваля никой и да си слагаме излишно медали, но отборът играе добре. Повиши нивото, което ме радва. За кратко изградихме стил, който ще надграждаме.

Има отбори, които са съюзени и играят срещу нас. Това не е нищо ново. Просто исках да го кажа. В момента съюзените отбори са от топ 6. Защо се правите на разсеяни? Нека излезе от вашия вестник, телевизия, медия... Но преследваме и двете цели - няма да паднем от два стола на земята. Към момента се справяме. Никакво отказване и докъдето имаме сили. Казал съм го на момчетата: Драма няма. Въпросът е да работим добре и да надграждаме. Кой не е застрахован от загуба? Манчестър Сити загубиха ли?"