Две от най-големите спортни икони на нашето време - Люис Хамилтън и Серина Уилямс, изненадващо се оказаха сред кандидатите за нови собственици на европейския клубен шампион по футбол Челси.

Двамата ще инвестират общо 20 милиона паунда в консорциума на бившия собственик на Ливърпул - сър Мартин Броутън. Това стана ясно след публикуването на пълния списък от потенциални инвеститори, които са сред кандидатите за закупуването на Челси.

Спроед информациите на Острова, Хамилтън и Уилямс участват с по 10 милиона долара в консорциума, основната част от който участие има сър Броутън, който е основният акционер в Британските авиолинии.

Действията на Хамилтън и Серина изобщо не са изненадващи, защото през годините двамата са демонстрирали, че имат бизенс инетереси встрани от Формула 1 и тениса.

Освен това не е нещо необичайно спортни звезди, или такива от музикалната и филмова сцена да инвестират в някои от топ клубовете по света.

Любопитно, че Люис Хамилтън винаги е признавал, че от дете е фен на Арсенал, дори на няколко пъти е посещавал мачове на "артилеристите", но в момента е готов да стане акционер в един от най-големите съперници на любимия си клуб.

Битката за закупуването на Челси е на финалната права, като тази сделка трябва да спаси "сините", които изпаднаха в доста тежка ситауция след наложените на Роман Абрамович санкции. На този етап продажбата изглежда единственият вариант за позитивно бъдеще за клуба.