Мечтите на Лудогорец за европейско чудо във Вечния град угаснаха в драматична вечер срещу Рома.

Родният шампион загуби с 1:3 срещата на "Олимпико", като по този начин завърши на трето място в тази група и продължава в турнира Лига на Конференциите, докато Рома остава в Лига Европа.

Всичко това се случи в един страхотен и изпълнен с емоции в мач, който Рома обърна с две дузпи, а гол на Лудогорец малко преди края бе отменен заради нарушение след намесата на ВАР.

Тези отсъждания обаче бяха напълно правилни, а макар и да направи силен мач, а като цяло да игра и доста силно в цялата групова фаза, Лудогорец ще трябва да се задоволи с третото място.

Място, което при жребия изглеждаше напълно логично в компанията на Бетис и римските "вълци", но пък Лудогорец бе на около 25 минути от това да изхвърли Рома на Жозе Моуриньо от турнира, заради което със сигурност ще има и нотка на съжаление.

Макар Рома да подходи агресивно още от първата минута, защото само победа вършеше работа на "вълците" преди мача, то опасности пред разградската врата нямаше.

По-скоро Лудогорец изглеждаше по-опасен, защото с контраатаките си създаваше добри възможности, а пет минути преди края на първата част шокиращия за "Олимпико" гол стана факт.

Снимка: Getty images

Рик Джоната направи чудесен индивидуален пробив, който завърши със страхотен удар от около 30 метра, превърнал се в гол.

Шок за Моуриньо и момчетата му, които вече трябваше да търсят пълен обрат, който обаче бе факт още в първите 20 минути на втората част - при това с две дузпи.

И двата наказателни удара бяха безспорни, а те тотално промениха ситуацията на терена.

Макар и двата наказателни удара на бяха вкарани от капитана Пелегрини, също толкова важна роля изигра и появилият се от пейката Николо Дзаниоло, срещу когото бяха извършени нарушенията.

Първо Сисиньо го изрита след меле с наказателното поле в 55-ата минута, а девет по-късно и Оливие Вердон избута в гръб откъсналия се Дзаниоло, при което бе отсъдена втората дузпа.

Снимка: Getty images

2:1 за Рома след наказателни удари, а ключов момент до края се оказа и 76-ата минута, когато Лудогорец изравни, а отново Нонато се превърна в бразилския кошмар за "вълците".

Но само за кратко, защото реферът получи сигнал от ВАР и преразгледа ситуацията, при коят видя нарушение на Рик Джонатан в зародиша на атаката - голът бе отменен.

Сякаш това съвсем уби и малкия ентусиазъм и опити за изравняване от страна на Лудогорец.

В 85-ата минита Николо Дзаниоло подпечата невероятната си вечер и с гол за 3:1, а разградските кошмари допълни червен картон за централния бранител.

Така Лудогорец не успя да стори чудото на "Олимпико", макар да не бе далеч. Родният тим ще се задоволи с участие в Лигата на конференциите през пролетта.