Френският президент Еманюел Макрон удържа на думата си и потвърди, че ще присъства на полуфинала на Световното първенство Франция-Белгия във вторник. Мачът е от 21 часа в Санкт Петербург.

Макрон заяви още преди Мондиала, че ще тръгне за Русия, ако "петлите" достигнат до полуфиналите. Мястото му в ложата е запазено, а край него ще има и "съперниково" високо присъствие.

Белгия ще получи подкрепа от крал Филип и кралица Матилда, които също потвърдиха, че ще пътуват до Санкт Петербург. Празно ще е мястото за премиера на Шарл Мишел, който ще остане в страната заради други ангажименти.

В сряда е вторият полуфинал и все още е мистерия дали английски кралски особи или политици ще пътуват до Москва за сблъсъка с Хърватия. Те обявиха бойкот преди турнира заради обтегнатите политически взаимоотношения Великобритания - Русия, но не е изключено да има промяна в позицията им след доброто представяне на отбора.

Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович гледа мача срещу Русия (на четвъртфинал в събота), но не е потвърдила, че ще е на трибуните и за полуфинала.