Манчестър Сити е шампион на Англия за трети пореден и общо пети път в последните шест години.

Това стана факт без дори "гражданите" да излизат на терена, а благодарение на поредната издънка в последните седмици на директния конкурент за титлата - Арсенал.

"Артилеристите" паднаха с 0:1 от борещия се за своето спасение тим на Нотингам Форест, като по този начин вече и на теория нямат шанс да спечелят така жадуваната титла.

С един оставащ мач до края, Арсенал изостава с четири точки от Манчестър Сити, който на всичкото отгоре има да изиграе още три мача от Висшата лига.

Дори и днес Арсенал да бе победил, още утре Сити можеше да стъпи на върха, но самият факт, че "артилеристите" сами направиха съперника си първенец, сякаш описва всичко, което се стовари на тима в последно време.

Арсенал имаше аванс пред огромен период от сезона, а на моменти този аванс бе доста категоричен, но въпреки това шампион е Манчестър Сити, а това може да стане и със сериозна точкова разлика след изиграването на всичките мачове.

И днес нищо различно не сполетя "артилеристите", защото още в 19-ата минута домакините поведоха - гол вкара Тайуо Авойини, като това попадение се оказа и победно.

Победно в конкретния мач, но и спасително за славния някога тим на Нотингам Форест, който с победата си гарантира, че ще бъде част от Висшата лига и през следващия сезон.