Кристиано Роналдо може вече да не е футболист на Манчестър Юнайтед, но на "Олд Трафорд" вкарват в действие специално правило, носещо името на португалската звезда. Идеята на този ход е никой от футболистите на отбора да не взима значително повече пари от останалите си съотборници.

Става дума за ограничение на заплатите, като максималното седмично възнаграждение ще бъде в размер на 200 000 паунда. И първият потърпевш изглежда ще бъде Давид де Хеа, който в момента заработва заплата от 375 000 паунда на седмица. Испанецът е с изтичащ договор и е получило оферта за нова сделка, която обаче би била с почти двойно по-ниска заплата, имайки предвид новото правило.

По-опитните играчи в състава - Рафаел Варан, Хари Магуайър, Каземиро, както и Бруно Фернандеш (след подписването на новия му договр), попадат в ограниченията и взимат между 180 000 и 200 000 на седмица.

При сегашната ситуация обаче на "червените дяволи" ще им бъде значително по-трудно да накарат Маркъс Рашфорд да удължи договора си при подобни условия.

По последни данни от Юнайтед са платили 228 милиона паунда за заплати през миналата година - най-много от всички отбори в Премиър лийг.

Напускането на Роналдо пък им позволи да спестят 20 милиона от таз игледна точка.