Селекционерът на националния отбор на Мароко Уалид Реграги е сигурен, че африкански отбор ще стане световен шампион след 15-20 години. Той заяви това на пресконференцията след загубата от Хърватия в мача за трето място на Мондиала в Катар.

Реграги си постави като цел тимът му да спечели следващата Купа на Африканските нации, която ще се проведе в Кот д'Ивоар през 2024 година.

"Поздравления за Хърватия, те са много добър отбор, който заслужава третото място. Имат много опит. Ние не бяхма на нивото, на което искахме, особено през първото полувреме. След почивката бяхме по-добре, но те съумяха да запазят резултата. Разочаровани сме, но утре, като се събудим, ще си дадем сметка какво сме постигнали. Браво на играчите, те дадоха всичко", каза треньорът.

"Ще запазя много моменти от това Световно първенство - всяка наша победа, мароканският народ, който бе по улиците, фактът, че Негово величество също празнува успехите с хората. Това показва, че имаме голямо влияние и, че успяхме да обединим нацията за месец", добави той.

"Играхме само срещу големи отбори, само големи мачове. Показахме, че в Африка работим, учим се. Целта на Африка и на Мароко е да спечели Световното първенство един ден. Това ще ни постави под напрежение", смята Реграги.

"В началото на турнира имахме 0,001% шанс да спечелим титлата, влязохме във финалната четворка. Сред четирите най-добри отбора в света сме. Ако ми бяхте казали това преди първенството, всички щяхме да се подпишем. За 2026 години ще имам повече опит и може би ще променя някои неща. Но трябва да уважаваме футбола. Франция е по-силен отбор от нас, Хърватия е по-силна от нас. Трябва да работим", каза още селекционерът.

"Накарахме децата да мечтаят да станат професионални футболисти. Това няма цена. С такива мачове един ден ще спечелим титлата. Моуриньо говори за ДНК на победата, добре, значи това ДНК го има и националният отбор. След 15, 20 години съм убеден, че африкански отбор ще спечели световната титла, защото учим. Имаме вече основа, трябва да градим. Това ДНК е за целия континент", добави мароканецът.

"Ние сме едно от най-добрите африкански поколения. Но казах на играчите в съблекалнята: "Ако искате да влезете в историята, трябва да спечелите Купата на африканските нации. Преди да бъдем царе в света, трябва да бъдем царе у дома", завърши Уалид Реграги.