Турнирът за всяка националната купа винаги носи страхотни сензации, а така се случи и снощи на южното крайбрежие на Франция.

Там местният гранд Олимпик Марсилия, изхвърча от турнира след 2:2 и поражение с 6:7 при изпълнението на дузпи от скромния тим на Анеси.

По-малко от месец, след като изхвърли многомилионната звездна селекция на ПСЖ от надпреварата, Марсилия се срина срещу скромен алпийски тим.

Анеси се състезава във второто ниво на френския футбол за първи път от десетилетия, като преди месец празнуваше първото си класиране за четвъртфиналите на Купата, а днес вече е полуфиналист.

Скромен тим от едноименното градче, носещо прозвището "Перлата на Алпите". Със сигурност място, което е известно с далеч по-различни неща от футболния си тим.

Но вчера Анеси написа своята история: Видео от мача вижте тук >>>

Жордан Верету откри през първата част за Марсилия, но с два гола само в рамките на шест минути през второто полувреме, Анеси успя да обърне.

Мойс Сахи и Кевин Муанга обърнаха развоя на мача, а Анеси храбро удържаше аванса си до последната 96-а минута.

Тогава обаче Франсоа Муге изрвни и прати мача директно към изпълнение на дузпи, какъвто е регламентът във Франция.

Там всичко зпочна ужасно за гостите, защото Ахмед Каши изпусна още първия удар. Нуно Тавареш от Марсилия обаче върна жеста и така след седем изпълнения за всеки от отборите, резултатът бе 6:6.

Анеси вкара осмото си изпълнение, а Леонардо Балерди от Марсилия не уцели вратата, което означаваше, изненада за Купата на Франция.

Така скромният Анеси ще е единственият тим извън елита на полуфиналите, където компания ще му правят Лион, Нант и Тулуза.