Килиан Мбапе не е майстор на дипломатичните изказвания, а поредното му интервю ще взриви съблекалнята на Пари Сен Жермен и офисите на босовете на клуба. Всъщност, това вече се е случило, ако се вярва на френските медии.

Звездата не си поплюва и не спестява мнението си, особено след ултиматума, поставен му от босовете на клуба - да подпише нов договор или да бъде продаден, за да не си отиде догодина без трансферна сума.

"Искам само да побеждавам на терена - винаги това е била целта ми и никога не съм пестил сили, за да го направя - казва в интервюто Мбапе. - Така ще е през този сезон, независимо от всичко, което се случва и говори. Искам да спечеля Шампионската лига.

Какво не достигаше на ПСЖ да го направи досега? Този въпрос не е към мен, а към "диригентите" - тези, които сглобяват отбора и правят стратегията.

Постиженията ми дотук не ме интересуват, не съм доволен никога от себе си и искам още. Забравям трофеите и рекордите в мига, в който съм ги постигнал. Гледам към следващата цел.

Хората приемат за нормално това, че вкарвам толкова много голове. И така трябва да бъде, има определени стандарти. Аз също приемах за нормално невероятните постижения на Меси и Роналдо, когато ги гледах отстрани.

Искам да бъда на това ниво, но не е лесно. Особено и когато играя за ПСЖ - това не помага много... Знаем, че това е отбор и клуб, който разделя мненията... "

Мбапе не продължи по темата, но е ясно, че думите му никак няма да се харесат на съотборниците, а най-вече на шефовете. Думата "спорен, разделящ мненията", която е използвал, е като трън в очите на катарските босове на Париж.

Защото те са наясно, че е точно така - никой не приема ПСЖ като един чудесен проект във футбола, а не спира да се говори за милиардите, нялати в една лига, която е далеч от най-силните в Европа, за да се превърне един клуб от нея в хегемон на континента.

Все пак ПСЖ е и клубът, който превърна трансферния пазар в пълна лудост, погазвайки всякакви граници на здравия разум с трансфера на Неймар за 222 милиона евро преди 6 години. От тогава ситуацията излезе извън контрол.