Звездата на ПСЖ и Франция Килиан Мбапе направи горещи разкрития в интервю за новия брой на списание "Спортс Илюстрейтид".

Нападателят призна, че държавният глава Еманюел Макрон е бил с основна роля за решението на играча да остане в ПСЖ, отмятайки се от договорката си с Реал Мадрид.

Президентът на Франция е увещавал в телефонни разговори Мбапе да не напуска местния футбол и това в крайна сметка се е оказало решаващо при вземането на решението.

"Макрон ми се обади и ми каза "Знам, че искаш да напуснеш, но искам да знаеш, че си важен за Франция и не бих искал да напускаш. Тук имаш възможност да пишеш история. Всички те обичат".

Бях доста объркан, защото тези разговори бяха всеки месец. Обажда се президентът и те моли да не напускаш. Това, в крайна сметка, бе много важно за мен", обяснява Мбапе.

Нападателят също така признава, че е обмислял да се откаже от националния отбор на Франция.

Причината са расистки обиди след отпадането на "петлите" от Евро 2020, след като звездата на ПСЖ изпуска дузпа.

"Помислих си - не мога да играя за хора, които ме смятат за маймуна. Няма да играя повече. След това се посъветвах с хората около мен и те ме насърчиха да продължа.

Да се откажа не беше добро послание, защото аз съм пример за много хора. И точно това трябваше да покажа с действията си - че трябва да си силен пред лицето на расизма", казва той.

На световното Франция е в група с Дания, Австралия и Тунис, а първият мач е на 22 ноември срещу "кенгурутата".