Мениджърът Брендън Роджърс, който води третия в класирането на Висшата лига - Лестър, разкри пред "BBC", че е бил заразен с коронавирус.

Така той се превърна във втория мениджър на Острова, изкарал болестта. В средата на март положителен тест даде Микел Артета от Арсенал, като новината бе съобщена веднага. Няколко дни по-късно, и колегата му Брендън Родбърс се е борил с COVID-19, но ракзри новината едва сега.

Роджърс разказа за тежките симптоми по време на заразата. Той дори направи интересно сравнение между коронавируса и изкачването на Килиманджаро.

"Всичко ми напомняше изкачването на Килиманджаро, което направих през 2011-а, защото когато бях толкова високо, с всяка следваща крачка ми ставаше все по-трудно да дишам. Нещо подобно се случваше и сега, но у дома. Не се катерех, а просто се опитвах да стигна от една стая в друга. Трудно ходех, въздухът не ми достигаше.

След отложения ни мач срещу Уотфорд на 14 март, имахме седмица почивка, като точно тогава започнах да се чувствам зле.

В продължение на три седмици нямах вкус и обоняние, нямах никаква сила. Седмица след мен, съпругата ми изпита същите трудности. Естествено, че си направихме тестове, които се оказаха положителни.

Няма да забравя първия ми опит за тичане след болестта. Беше адски трудно, уморих се след 30-40 метра. Нямах апетит, просто слагах храна в устата си, без да усещам каква е всъщност", разказа той.