Лионел Меси остана на канапето у дома в Маями, за да гледа по телевезията как неговият Интер спечели като гост в Мейджър лигата срещу Ванкувър с 2:1.

Но не само на мегазвездата бе спестено пътуването от над 4500 км (6-часов полет) между две от най-далечните точки на САЩ и Канада. Треньорът Тата Мартино разреши и на Серхио Бускетс, и на Луис Суарес, да не се качат на самолета.

Интер спечели с голове на Робърт Тейлър и Лео Кампана, а само Жорди Алба от големите асове на тима игра в двубоя.

И в Щатите все по-често се задава въпросът - коректно ли е към лигата, феновете и глобалната аудитория клубът от Маями да дава ваканции на Меси толкова често?

Още повече след случая с фена от Хонконг Анди Лам, който придоби публичност тази сутрин, след края на мача.

Той бе сниман от световните агенции пред стадиона на Ванкувър с надпис в ръце: "Меси, къде си? Не игра в Хонконг, дойдох да те видя тук, а ти пак не играеш".

Оказа се, че запалянкото е летял 11 часа, за да бъде в Канада за срещата. Но е останал горчиво разочарован, защото Лео си е спестил километрите от Маями до Ванкувър...

Историята има и предистория, както подсказва плакатът на фена. На 4 февруари Интер игра със сборен отбор на звездите от първенството на Хонконг, като част от азиатското турне на състава от Щатите.

Но Меси не влезе в игра, оставайки цял мач на скамейката на резервите. Тогава това предизвика освирквания, а Лам е платил близо 1000 долара за билет за онзи мач. Сега е дал доста повече, за да пътува до Ванкувър с надеждата, че ще види Лео на живо.

Интер всячески се опитва да дава почивка на суперзвездата си, като аржентинецът е играл в 10 от 16-те мача на отбора си през сезона в МЛС. В тях има 10 гола и 9 асистенции.

Или казано иначе - да гледаш Меси си струва определено... Остава само да уцелиш да си на трибуните за двубой, в който да играе.