Лионел Меси говори в голямо интервю за ESPN зад Океана, като разкри плановете за последните глави от кариерата, която не остави нито една непостигната цел пред аржентинския гений.

Десетката спечели световната купа, Копа Америка и олимпийска титла с националния отбор, има четири триумфа в Шампионската лига, куп титли и купи на Испания с Барселона... Вдигна трофея и с новия си клуб Интер Маями.

В интервюто се открояват три ключови момента от откровенията на Лео за бъдещето му на терена. Всички те остават под шапката на първите му думи, запитан за това как вижда остатъка от кариерата.

"Знам, че не остава много - усмихна се аржентинецът. - Ще се насладя на всеки мач и всеки момент. След Катар и спечелената световна титла там, нещата са различни. Това ми даде нов поглед към футбола и към моята кариера. Имам усещането за завършеност. Играя с лекота и удоволствие."

Меси е вкарал 11 гола и е дал 12 асистенции в първите 12 мача от сезона в Мейджър лигата за Интер Маями. И в интервюто признава - това ще е последният му клуб.

"Няма да има друга глава след Маями - каза пред медията великият номер десет. - Чувствам се отлично тук, всяка тренировка и мачовете ми доставят удоволствие.

Няма да има друг клуб след Интер. А колко ще продължа тук - това зависи най-вече от това как се чувствам."

С националния отбор нещата са ясни. Лео е в състава за Копа Америка, където Аржентина ще опита да защити титлата си. Но второто голямо лятно събитие не е по силите на 36-годишният вече ас.

"Няма да играя на Олимпиадата, въпреки че обмисляхме тази идея с федерацията - призна Меси. - Няма да мога да участвам и на двата турнира един след друг (олимпийският е веднага след Копа Америка), а и клубът ми не спира да играе през този период. Ще пропусна твърде много мачове.

Печелил съм тази титла с Аржентина и това също е фактор за решението ми. Имаме чудесен отбор, можем да вземем златото в Париж. Аржентина винаги е фаворит. И на Копа Америка ще е така, и на Олимпиадата."

Виж, Мондиал 2026 остава цел.

"Не е някаква обсесия да играя задължително на шесто световно първенство - каза Лео. - Знам, че това ще е рекорд. Но не това ме мотивира. Искам да опитам отново да усетя това, което усетих в Катар.

Ако съм здрав и мога да играя, ще опитам за Мондиал 2026. Освен това първенството е тук, в Щатите.  Това би бил великолепен край на кариерата ми с аржентинската фланелка."

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО