Лионел Меси подгони пореден рекорд, който този път е отвъд футболния терен. Аржентинският маестро, който снощи изведе родината си до световната титла в Катар, вече официално е спортистът с най-харесван пост в социалната мрежа "Инстаграм", изпреварвайки големия си съперник Кристиано Роналдо.

Постът на Лео със снимки от финалния мач и награждаването му осигуриха повече от 48 милиона харесвания, с което той изпревари CR7.

Любопитното в ситуацията е, че на досегашният най-харесван пост присъстваше и Лео. Става дума за снимка на Меси и Роналдо, свързана с рекламна кампания на една от най-големите и луксозни френски компании за производство на чанти, куфари и портфейли. Въпросният пост в профила на Роналдо има над 42 милиона харесвания.

Меси също качи снимка с Роналдо от въпросната реклама, но тогава събра "само" 32 милиона харесвания.

И все пак Меси изостава, защото най-харесваният пост в историята на тази социална мрежа е снимка на яйце с призив "Нека поставим рекорд за най-харесван пост в Инстаграм". Е, това явно сработва, защото въпросното изображение има 56 милиона лайка към момента.

Oсвен това аржентинският капитан стана и едва вторият човек с повече от 400 милиона последователи в "Инстаграм". Първенец в тази класация отново е Роналдо със своите 519 милиона.

Извън двамата футболисти, които са най-следваните хора в "Инстаграм", Топ 5 в тази класация се допълва от Кайли Дженър (375 милиона), Селена Гомес (364 милиона) и Дуейн Джонсън - Скалата (354 милиона).