Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, публикува видео обръщение във Фейсбук.

В него дългогодишният президент на родния футбол обяви, че нито един детско-юношески тим не е изхвърлен и няма да бъде изхвърлен от първенствата и турнири, в които участват.

Поводът за неговото обръщение бяха появилите се информации, че юношеските гарнитури на изключените преди две седмици от БФС клубове, също са изхвърлени. Михайлов обяви, че няма да допусне деца да бъдат въвличани и използвани в чужди битки, визирайки неговият конкурент за президентския пост Димитър Бербатов и неговия екип.

"Последните дни отново се наслушахме на лъжливи твърдения и внушения срещу Българския футболен съюз и решения му.

От позицията си на президент съм длъжен да отговоря с факти, които доказват, че във всяко свое действие БФС защитава интересите на членовете си и на футбола ни.

Детско-юношеските формации на санкционираните клубове продължават участието си в първенствата и турнирите на БФС, тяхното спиране никога не е било на дневен ред. За мен е крайно недостойно децата да бъдат въвличани и използвани в чужди битки и да бъдат ощетявани заради нечии амбиции - това няма да го позволя.

Наказаните по четири различни причини клубове в мъжкия футбол имат право да обжалват решенията на предстоящия конгрес. Ако жалбите им бъдат уважени, те ще запазят мястото си първенствата през следващия сезон. Още веднъж дебело подчертвам, че БФС винаги е действал справедливо и за интересите на българския футбол. Гарантирам ви, че така ще бъде и за напред", каза Михайлов.