Култовият англичанин Ръс Кук, който стана световна сензация, след като се превърна в първият човек, избягал дължината на континента Африка (16 400 км), се впуска в ново предизвикателство. Което на фона на предишното му приключение, което продължи почти година, вероятно би изглеждало като разходка в парка.

Рижавият бегач с огромна брада не един или два пъти бе с фланелка на националния отбор на родината си по време на африканския пробег. А сега отново пременен с екип на "трите лъва", тръгна към Евро 2024 от "Уембли", разбира се - на бегом.

27-годишният Кук събра повече от милион паунда за благотворителност с проект "Африка".

На дневен ред е мисия "Евро", а както вероятно вече сте се досетили, той си е поставил за задача да избяга 566-те километра от легендарния стадион в английската столица до Гелзенкирхен, където в неделя футболистите на Гарет Саутгейт излизат в първия си мач от турнира срещу Сърбия.

Планът му е да бяга от град до град, за да гледа националите. Това означава, че от Гелзенкирхен трябва да отиде във Франкфурт за мача с Дания, а после и в Кьолн, където в последния си двубой от груповата фаза съперник на вицешампионите от Евро 2020 ще бъде Словения.

Точно както бе и в АФрика, сега Кук окуражава хората да си говорят с него, ако го видят и дори още по-добре - да побягат малко с него.

За новата си цел Ръс получи спонсорство от две големи английски компании, като моментално пренасочи средствата за благотворителност и по-конкретно за млади хора, които нямат дом или имат нужда от друга помощ.

През април той участва в лондонския маратон, а догодина планира да тича в маратона в Сахара, който също е с благотворителна цел.