Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев припомни, че феновете продължават да са основен източник на доходи за отбора, а в замяна от клуба се опитват да им дадат възможно най-доброто като продукти. На днешната пресконференция той сподели и неприятна новина, свързана с бъдещето на "сините", а именно, че стартирането на процедура по несъстоятелност на клуба не е далеч на хоризонта, ако ситуацията не се промени драстично.

"Над 300 абонаментни карти са продадени. Първоначалната идея на този клип бе да се обърнем към онези над милион българи, живеещи в чужбина, да помогнат на клуба.

Този клип първоначално бе едно обръщение към тях, а след това идеята се разрасна. Ситуацията в момента в Левски е такава, че разчитаме основно на това, което можем да предложим на привържениците като продукти, а те да помогнат безвъзмедно под формата на дарение", заяви Колев относно кампанията за продажба на карти за новия сезон и мотивационния видеоклип, представен преди началото на днешната среща с медиите.

Директорът добави, че финансовата ситуация в "Левски" ако не друго, поне е прозрачна и и всеки вижда какво се случва с даренията от страна на привържениците. За разлика от Наско Сираков, който бе категоричен, че клубът ще го има, дори и само с юноши, Колев не бе чак такъв оптимист относно бъдещето.

"Никога не съм казвал, че само извънредното положение спира подаването на молба за несъстоятелност. Благодарение на дарителската кампания и приходите, които успяхме да реализираме, ние се отчитаме всеки месец. Цяла България знае какви пари получаваме и какви пари харчим.

Ние сме коректни партньори - нещо, което досега не е било така в историята на този клуб. Конкретен срок за подаването на молба за несъстоятелност няма. Но това в някакъв момент ще стане неизбежно, ако ситуацията в "Левски" не се подобри.

Но на всички е ясно, че това ще трябва да се случи и че този момент не е далеч", обобщи случващото се той.