Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Евертън Норман Уайтсайд, който и до днес държи доста рекорди и в клубния, и в международния футбол, изпитва финансови затруднения. 55-годишният северноирландец не може да оцелява единствено с пенсията си и е принуден да продаде медалите си, за да си осигури стабилност.

Уайтсайд игра като полузащитник и нападател за Юнайтед между 1982 и 1989 година (278 мача и 68 гола), както и за Евертън от 1989 до 1991 (37 мача и 13 гола). Роденият в Белфаст бивш играч е най-младият участник на световно първенство - на Мондиал 1982 дебютира едва на 17 години и 41 дни. С екипа на "червените дяволи" пък е най-младият футболист, вкарал във финалите за Купата на Лигата и ФА Къп, както и най-младият голмайстор за легендарния клуб въобще.

На 29 юли на търг ще бъдат разиграни част от отличията му, сред които и медалът от ФА Къп от 1985 година. Той ще бъде с начална цена 15 000 паунда.

"Майка ми и баща ми бяха горди от постиженията ми, но въпреки това си останаха скромни хора. Футболът е популярен, защото е спорт за работническата класа. Най-хубавият подарък, който можеше да получиш за Коледа, винаги бяха топка или чифт футболни обувки", разказва Уайтсайд, който се отказва на едва 26-годишна възраст заради проблеми с контузии.

През сезон 1981/1982 той записва първите си минути за Манчестър под ръководството на Рон Аткинсън, при това едва 16-годишен - постижение, което не е подобрено и до днес. Норман е и най-младият капитан в дългата история на клуба, получавайки лентата на 20-годишна възраст.