Испанският вратар Серхио Рико се гови за вдъхновяващо завръщане към професионалния тренировъчен процес, а може би съвсем скоро и към мачовете.

Вдъхновяващо, защото през май месец миналата година той претърпя зловещ инцидент. Рико падна от кон в родната си Андалусия и остана в кома в продължение на 19 дни, в които лекарите се бореха за живота му.

Общият престой за Рико в реанимацията бе 36 дни, а в болницата в Севиля той остана в продължение на 10 седмици.

Самият вратар, който е част от ПСЖ и бе в състава на Испания за Евро 2016, разкри в едно от интервютата си, че в болницата е свалил 20 килограма, имал е затруднения с говора след мозъчната травма, а първончално лекарите категорично са изключвали възможността той отново да бъде професионален играч.

Но ето, че месеци по-късно 30-годишният Серхио Рико е на тренировъчаната база на ПСЖ, за да премине задължителни тестове.

В продължение на няколко дни той ще бъде под наблюдението на клубните лекари, които ще имат финалната дума дали да му позволят да се включи пълноценно към заниманията.

Прогнозите обаче са, че до няколко дни той ще се включи на 100% към тренировъчния процес. Преди да дойде в Париж, Рико е получил нужните медицински разрешение от лекуващите го лекари в Севиля.