Национален протест срещу ръководството на БФС свикват фенове, като денят е четвъртък, часът - 17, а стартът - пред портала на Националната база в Бояна.

Планът обаче е да се блокира за известно време Околовръстния път край София на мястото, където е централата на Футболния съюз. Това вероятно ще предизвика хаос в движението в деликатен час от деня. Но действията на запалянковците са координирани с властите, твърдят организаторите.

Събитието вече е във Фейсбук и набира популярност, а ето и анонсът към него:

"Дойде моментът да се изправим срещу статуквото - обединени и заедно. Време е да се противопоставим на беззаконието и да кажем "Край!" на своеволието.

В четвъртък (31 март) в 17 ч се събираме пред сградата на БФС в Бояна за мирен протест срещу действията на БФС. Действия, пред които не можем да продължим да си затваряме очите. Имаме разрешение от Столична община да затворим Околовръстното и да продължим с изразяването на недоволството по подчертаваме отново - мирен път.

Бъдете с нас! Заедно сме по-силни!"

В основата на протеста са феновете на ЦСКА, водени от тарторите на агитката. Те вече организираха палатков лагер от понеделник пред базата в Бояна, като той е денощен. Тази сутрин дойдоха нови протестиращи, които да заменят тези, които изкараха 24 часа из палатките.

"Червената" публика има подкрепата на феновете на Миньор, Берое, Пирин и още няколко отбора, които се очаква да пристигнат в четвъртък за протеста.

В петък бе планиран митинг пред Министерски съвет, също част от протеста срещу футболното ръководство. Той отпада засега, като вместо него ще бъде организирано шествието с блокиране на лентите на Околовръстното шосе ден по-рано.

ЦСКА като клуб подкрепи тотално действията на феновете - дори треньорът Стойчо Младенов отиде при тях в понеделник, за да го покаже. Димитър Бербатов, кандидатът за президент на БФС, направи същото.

Донякъде куриозно, но в момента, в който се изострят и придобиват видими измерения протестите срещу Борислав Михайлов и хората около него, самите те са в Доха, Катар.

Първият човек във футбола, заместникът му Михаил Касабов и още членове на Изпълкома, са в залива за мача с Хърватия довечера от 17 ч, както и за конгреса на ФИФА на 31 март (по същото време, когато ще блокират Околовръстното в протест срещу тях), и за жребия за Мондиала на 1 април.

България, както отдавна знаем, на този жребий няма да бъде изтеглена. Не се класирахме отново за голям форум, което не се е случвало от 2004-а.