Футболните национали се прибраха след тежкия мач в Будапеща, който загубиха с 0:3 и така намалиха до минимум шансовете за класиране на Евро 2024.

Селекционерът Младен Кръстаич отказа всякакъв коментар и подмина журналистите на летище София. Нито един играч не застана пред медиите, а единствен говори техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо.

Той за пореден път констатира проблемите около държавния тим, но така и не предложи разрешаването им. Гонзо също така бе категоричен, че не мисли да подава оставка.

"Ние всички носим отговорност. Какво значи да понесем отговорност? Малко ли ви е, че критикувате всичко живо, което се докосне до националния отбор? Смятаме ли, че тези момчета се чувстват добре. Вече когато се играе под напрежение, е различно. Разликата между средния и големия футболист е в психиката. Ако искате, критикувайте мен, така или иначе го правите 30 години, но след 2 години България ще е различна и на друго ниво. Някой път загубата е по-добра от победата", заяви Гонзо.

Той също така разкритикува футболистите, че играят бавно, но подчерта, че вината за това не е на селекционера Младен Кръстаич.

"Видяхме, че има отбори, особено Унгария, която превъзхожда с едно ниво нашия отбор. Трябва много неща да се променят. Президентите на клубовете да погледнат по-сериозно. Все по-малко млади играчи се налагат. Националният селекционер смятате ли, че за 3 дни ще вдигне скоростта на играчите. В българското първенство се играе бавен футбол. Самите клубове трябва да разививат футболистите. Унгария ни показа какъв е моделът. 2005 и аз играх срещу тях и бяхме равностойни, а сега са на друго ниво", констатира още той.