Националите на България бяха разочаровани от загубата на старта на европейските квалификации с 0:1 от Черна гора, но в един глас призоваха за позитивно мислене, оптимизъм и "гледане напред".

Според думите на някои от водещите ни играчи няма как ентусиазмът в тима да стихне от едно поражение.

"Черна гора се затваряше добре. Смятам, че ние заслужавахме да излезем победители, а не те, но това са нещата - каза капитанът Кирил Десподов. - Лошо начало, но има още мачове. Загубихме, но трябва да вдигнем главите и да си поправим ситуацията в понеделник. Не мисля, че сме изиграли трагичен мач. Трябва да продължаваме, млади момчета има в отбора. Трябва да сме по-позитивни."

Илия Груев:

"Не беше лек мач. Черна гора бяха много добре подготвени. Мисля, че играхме добре, но допускахме грешки, които не трябва да допускаме. Трябваше да вкарам, но изпуснах този шанс. След това натискахме, натискахме и ни вкараха много тъп гол. Накрая имахме шанс. Русев бе близо, но Савич извади много добре. Жалко, защото имахме воля. Ние сме млад отбор, не трябва да мислим негативно. Няма значение къде ще ме поставят, винаги ще помагам на отбора. Не ми е за първи път да играя централен защитник. Срещу Унгария ще бъде по-трудно, добър здрав отбор."

Вратарят Даниел Наумов:

"Оправдания пред националния отбор не може да има, продължаваме по нашия път и ще продължаваме да се развиваме. Абсурд е да стихне ентусиазмът. Вече мислим за следващия мач. След него ще се правят анализи. Да, имаме липсващи играчи, но особено сериозно се усеща липсата на Антон Недялков."

Валентин Антов:

"Разочаровани сме, защото очаквахме да започнем квалификациите по-силно. Черногорците се бяха наредили много добре в защита. Пресираха, а на нас не ни достигна класа. Направихме доста грешки, от които се случиха и контраатаки. В края на мача ни изневери и късметът, тъй като изчистиха от голлинията."

Капитанът на Черна Гора Стефан Савич:

"Хубаво е, когато влезеш във втория кръг на квалификациите с три точки, защото никой на този терен в България няма да спечели лесно. Голяма победа за нас. Знаехме, че в известен смисъл първият мач е решаващ и колко е важно да започнем с успех. Винаги е важно да започнем добре, много сме доволни.

Щастлив съм за себе си и преди всичко за отбора. В крайна сметка спасих този удар в края и това беше истинска награда за усилията на целия отбор."