Фен на Нидерландия, който е изминал 6381 километра с колело, тръгвайки от Амстердам и пристигайки в Доха, не бе допуснат на стадиона за първия мач на "лалетата" срещу Сенегал. Пътешествието на Лоурънс му е отнело 110 дни и точно тогава, когато е бил готов да се награди за дългия път с присъствие на трибуните за срещата на любимия си тим, охранителите бързо са помрачили намеренията му.

34-годишният запалянко е бил спрян на входа на "Ал Тумама" заради наличието на логото "One Love" в цветовете на дъгата на ръкава на тениската му.

Тази тема продължава да създава полемики по време на Мондиал 2022, след като ФИФА забрани на отборите да използват капитански ленти, свързани с въпросната кампания в подкрепа на LGBTQ+ общността.

"Очаквах с нетърпение този мач, защото щеше да бъде черешката на тортата на това голямо и лудо приключение. Доха е хубаво място и исках да изгледам първия ни мач. Но не се получи", обяснява нидерландецът пред местното издание "Де Телеграаф".

"Ако все пак успееш да влезеш на стадиона и там видят, че имаш нещо подобно по себе си, ще те изгонят и може дори да те накарат да напуснеш страната", обяснява още пътешественикът.

Лоурънс все пак допълва, че е успял да влезе на трибуните, но чак след като си е купил друга тениска и се е преоблякъл.

Нидерландия победи Сенегал с 2:0.