Футболистът на Ботев Пловдив и националния отбор Тодор Неделев даде първото си телевизионно интервю след инцидента в Грузия. Той говори в предаването "Тази сутрин" по bTV, като разказа за възстановяването си след черепната операция. Халфът бе категоричен, че очаква медицинско разрешение, за да се завърне в игра.

"Чувствам се добре, възстановяването върви по план. След няколко дни имам скенер на главата, надявам се резултатите да са добри. В края на месеца ще дойде докторът, който ме оперира в Грузия. Надявам се новините да са добри и вече да започна да правя някакви неща", каза Неделев.

Той разкри и кои лекарски препоръки следва:

"Не трябва да излизам в това време, доста са тежки температурите, трябва да стоя вкъщи и да почивам. Мога да излизам сутрин рано и късно вечер. Не трябва да излагам на слънце главата си. Не помня как се случи инцидентът. Като се качихме в автобуса, само след няколко минути стана катастрофата. Аз помня единствено, когато се събудих в болницата. Разпитах нашия доктор как се е случило и не можех да повярвам. Радвам се, че съм жив. Не мога да кажа кога ще се върна във футбола.

Надявам се след скенера да ми позволят да почна да правя нещо - бягане, упражнения. Така ми се играе.. Тежко е, защото цяла година се борихме да играем в Европа, а сега само гледам от трибуните. След операцията на коляното знаеш точно след колко време ще се завърнеш на терена, а сега не е така. Когато ми кажат докторите, тогава".

При завръщането си на терена, Неделев ще носи специално изработена каска -като тази, с която вратарят Петер Чех играеше дълги години.

"Ще бъде направена каска, от вътрешната страна ще бъде по-твърда заради евентуален удар в главата, останалото ще е абсолютно същото като при Петер Чех. В момента не ми е позволено да ям сладко и да пия алкохол. Всичко спазвам, защото искам да се възстановя колкото се може по-бързо".

Той сподели и че близките му са преживели най-тежко инцидента, който е бил истински шок за тях. Приятелката му замина за Грузия при първа възможност, за да бъде до него.

В крайна сметка обаче прогнозите за Неделев са добри и се очаква той да се завърне в игра за Ботев (Пд).