Националният селекционер на Либерия Ансу Кейта пропусна загубата на своя отбор с 0:1 от Екваториална Гвинея по-рано тази седмица. Родината на световната футболна легенда Джордж Уеа допусна шеста поредна загуба, а в седемте си мача под ръководството на Кейта националите на страната все още нямат победа.

Причина за отсъствието му са смъртни заплахи, които той е получил след загубата от Малави миналата седмица - отново с 0:1.

Тогава група фенове счупиха стъкло в пресцентъра и не позволиха провеждането на традиционната пресконференция след мача, а играчи и треньор бяха барикадирани в съблекалнята си в продължение на повече от два часа.

"Ако искат да ме убият заради футбол, то нека ме убият. Не присъствах на мача както заради собствената си сигурност, така и заради тази на футболистите си и най-добрите интереси на страната. Но все още съм национален селекционер и имам договор за две години", каза самият Кейта.

Спортният министър на страната Анди Куамие се изказа остро срещу случилото се и бе ясен - смъртните заплахи не са нещо, което трябва да се толерира. И добави, че вече е започнало разследване по случая.

Либерия никога няма класиране на световно първенство. Участията за Купата на Африка пък са две на брой - през 1996 и 2002, когато легендата Уеа все още играе, но и при двата случая либерийците отпадат още в групите.