Неймар се завръща в Барселона, или поне това бе заглавието на някои медии из света, позоваващи се на иформация на журналиста Махут Ал-Мари, който първи оповестви траснфера на Лионел Меси в Интер Маями.

Завръщането на Неймар на "Камп Ноу" се очаква да стане като част от сделката за Усман Дембеле, който е се е насочил към трансфер в ПСЖ.

Това обаче се очаква като доста странна сделка. Самият Дембеле пожела да си тръгне от Барселона, а ПСЖ активира откупната му клауза на стойност 50 милиона евро и сделката е почти сигурна.

В същото време с идването на Дембеле, играещият на същия пост Неймар се оказва излишен, като не е тайна, че Луис Енрике не го иска в състава си по ред причини, а основната е съмненията на испанския специалист в професионализма и отдадеността на бразилската суперзвезда.

Именно заради това ПСЖ се опитва да го върне в Барселона, което обаче не предизвиква особено очарование в треньора на каталунците - Шави.

Разбира се, при напускане на Дембеле и липса на друг заместник от подобна висока класа, е напълно възможно Шави да промени мнението си за потенциалното пристигане на Неймар в тима.

Не е тайна, че не мина много време след рекордната сделка за 222 милиона евро, след която Неймар изрази съжаление, че е изпрал парите на Париж пред Барселона.

Със сигурност за него завръщането в Барса ще е страхотно, но въпросът е дали наистина там ще го искат.