Повече се говори за видните симулации на суперзвездата на Бразилия Неймар, отколкото за неговите два гола на тазгодишното Световно първенство. И има защо.

RTS изчисли, че нападателят е прекарал 14 минути от игровото време лежейки на терена от началото на шампионата.

Неймар е най-фаулираният играч - 23 нарушения в четирите мача на Бразилия. Това предразположи към тенденция звездата да преувеличава с изразяването на болежки след съприкосновенията.

В осминафинала рещу Мексико той е лежал общо пет минути и 29 секунди, като кулминацията бе в 71-а минута след нарушение на Мигел Лаюн.

В групите Неймар прекара минута и 56 секунди на земята срещу Сърбия и 3 минути 40 секунди срещу Швейцария. Общио 13 минути и 50 секунди на първенството.

Феновете се шегуват, че при още осем прекарани минути бразилецът би изравнил игровото време на Паоло Дибала на първенството.

Добавеното време от съдията в края на двубоите рядко компенсира действията на Неймар. Това обаче важи за почти всички срещи на Мондиала.

Само в срещата Германия - Швеция продължението е съответствало на изгубеното време в хода на редовните 90 минути. Средно играчите са пропилели по малко над 13 минути на мач.