Българските футболисти дадоха с наведени глави интервюта след срамната загуба от Косово с 2:3 на "Васил Левски" в евроквалификация.

Най-директни бяха Страхил Попов и Николай Михайлов, които признаха колко по-силен е бил съперникът в конкретния мач.

"Няма смисъл да се оправдаваме. Трябва да го приемем като мъже. През второто полувреме те знаехa какво искат и бяха по-активни. Те стояха физически по-добре от нас. Нямам обяснение, но класата на футболистите, отборите, в които играят, това дава разликата. От доста време не съм виждал толкова положения пред вратата ни. Щом Косово ти вкарва три гола в София, значи не си си свършил работата.", заяви стражът Михайлов.

Страхил Попов (защитник): "Губим в София от Косово, това е голям шамар за всички. Разочаровани сме. В последно време няма резултати и каквото и да кажем е излишно. Извиняваме се на публиката."

Кристиан Димитров (защитник): "Косово бяха по-подготвени физически и накрая това си оказа влияние. Повечето момчета изиграха много мачове през сезона, явно имаше умора. Усещането да вкараш за националния отбор е страхотно, но за жалост не успяхме да спечелим."

Иван Горанов (защитник): "Тежка загуба за нас. Съжалявам, че изпуснахме този шанс, след като поведохме в резултата. Направихме грешки и позволихме обрат. В този мач изоставахме физически в края. Ще се борим. Дано да не допускаме повече такива загуби."