Приличащият на Холивуд френски футболен клуб ПСЖ очевидно не може да преживее мирно и тихо дори седмица.

След като през уикенда Лео Меси бе освиркан от собствените му фенове на "Парк де Пренс" при загубата от Лион с 0:1, сега на дневен ред е скандал със "златното момче" на клуба, но и на френския футбол.

В промо видео, пуснато из каналите на клуба в социалните мрежи и тези за видеосподеляне, което анонсира цените за сезонните билети от лятото, гласът и кадри с играта на Килиан Мбапе са основен фон.

ПСЖ събра милиони гледания на клипчето, както е по традиция.

Но часове, след като то вече пълзеше из интернет, самият нападател излезе с официална позиция. Срещу клуба си.

"Току що видях видеото - написа в своя личен профил Килиан. - Не съм информиран за включването в него на кадри и звук от мое интервю. Това бе стандартно интервю, правено на клубната база, като никой не ми е казал, че думите ми ще бъдат използвани за видео, в което се промотират цените на билетите за новия сезон.

Аз се боря за индивидуални имиджови права именно заради това. ПСЖ е голям клуб, но не се казва Килиан Сен Жермен, а Пари Сен Жермен."

Последвали са разговори между шефовете и агента на Мбапе, които да изчистят проблема.

А той не е първи между най-голямата млада звезда в световния футбол и най-богатия клуб в него. Преди година преговорите за нов контракт на Килиан се проточиха именно, защото той не отстъпваше за клаузите, засягащи личните му имиджови и маркетингови права.

През март 2022-ра Мбапе поведе и бунта на звездите във френския национален отбор по тази тема, като играчите отказаха да се снимат в спонсорско видео на "петлите". Тогава Килиан внесе и декларация, подписана от повечето национали, че не искат да бъдат асоциирани с букмейкърски компании и вериги за бързо хранене. А именно три такива концерна са сред генералните спонсори на френския отбор.