Новото попълнение на Манчестър Сити Феран Торес нападна остро бившия си клуб Валенсия часове, след като направи трансфер в Англия за 25 милиона евро.

Крилото не спести нищо на доскорошните си съотборници и работодатели.

"Всъщност, аз нямах нищо против да остана, защото това е родният ми отбор - разкри 20-годишният Торес пред испанския в. "Марка". - Поставих три условия пред ръководството, за да преподпиша контракта си и да продължа с Валенсия:

лично собственикът Питър Лим да участва в преговорите по контракта

да получа капитанската лента на отбора

да бъда един от най-високо платените играчи в клуба.

Исках две от трите, но не получих нито едното като предложение..."

И ако дотук вече ви се струва, че като за 20-годишен футболист изискванията и самочувствието на Феран не са никак малки, то скандалното интервю не свършва с тях.

"Комшарът ми започна след европейското до 19 години миналата година, където играх с испанския отбор - разкрива Торес. - Беше ми казано от мои съотборници, включително капитана Дани Парехо, че на мен не се разчита много-много. Директно ми заяви, че съм пети избор за позицията на фланга, че има доста други пред мен.

Това ме нарани много, аз обичам Валенсия и не очаквах такова отношение."

Думите на Торес са много странни - той изигра 44 мача във всички турнири след въпросната "случка" от миналото лято. Почти неизменен титуляр, едва на 20 години... Не звучи като пети избор.