Проблемите, които бившият шеф на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес имаше заради прословутата целувка с Джени Ермосо, са нищо в сравнение с настоящото му разследване за корупция в големи размери.

Днес полиция нахлу в сградата на футболната централа, като иззе всички документи около сделката за преместване на турнира за Суперкупата на Испания, който от няколко години се провежда на територията на Саудитска Арабия.

Правата бяха изтъргувани през 2019-а за сумата от 280 милиона евро, като 24 от тях бяха за посредническата агенция "Космос", която пък е собственост на друга популярна фигура в испанския футбол - Жерар Пике. Смята се, че Рубиалес е отклонил голяма част от сумата, заради което е и самата акция на полицията.

През целия ден униформените правиха обиски в общо 11 обекта, един от които е и домът на Рубиалес в Гранада. Има издадени заповеди за арест на 7 души, един от които е и бившият шеф на федерацията.

Getty Images

Той обаче не е задържан, тъй като се намира извън страната. Предполагаемото му местонахождение е Доминиканската република, като е много вероятно той превантивно да се е преместил да живее там, за да се опита да избяга от лапите на правосъдието.

Докато Рубиалес е издирван, други двама негови служители бяха арестувани - Педро Гонсалес Сегура и Хосе Хавиер Хименес, директори съответно на правната служба и на отдел "Човешки ресурси". Задържан е и правният съветник на Рубиалес - Томас Гонсалес Куето.

Интересното е, че покрай разследването срещу бившия президент на федерацията относно целувката с Джени Ермосо, излязоха информации и за политически чадър над него. Това даде повод на испанските медии да твърдят, че настоящият удар отново има политически корени.