Лионел Меси удари още един рекорд, този път без дори да докосне футболната топка с гениалния си ляв крак.

Аржентинецът счупи постижението за най-харесвана снимка в Инстаграм, като до вторник вечерта неговият фотос със световната купа, публикуван в личния му профил, събира почти 63 милиона одобрителни реакции.

Досега най-доброто постижения за харесвания на фотос и публикация в тази платформа бе от Кайли Дженър, която пусна снимка на едно яйце в протест срещу това как "случайни хора се превръщат в знаменитости в социалните мрежи", като опита да докаже, че може да направи и яйцето такава знаменитост. Това събра около 57 милиона харесвания, а самото яйце вече си има собствен профил с 4.8 милиона последователи.

Но Меси събра над 62 милиона за 2 дни, като публикува снимката си, носен на ръце от съотборниците и държащ в ръцете световната купа - мечта на всяко момче по света.

"Толкова пъти го сънувах, толкова много го исках, че още не го разбирам, не мога да повярвам... - написа в публикацията Лео. -

Благодаря много на моето семейство и всички, които ме подкрепят, както и на всички, които повярваха в нас.

Още веднъж показахче, че ние, аржентинците, когато се борим заедно и обединени, сме способни да постигнем това, което сме си поставили за цел. Заслугата принадлежи на тази група, която е над индивидуалностите, това е силата на всички, които се борят за една и съща мечта, която беше и мечтата на всички аржентинци... Ние го направихме!".

63 милиона харесвания. Напълно заслужен пореден рекорд, въпреки че сме готови да се обзаложим, че на Меси не му пука ни най-малко за него. Не и точно сега, в дните, в които изживява голямата си мечта.