Националният отбор на Обединените Арабски Емирства се класира за финалния бараж в зона Азия по пътя към Мондиала.

ОАЕ постигна престижен успех с 1:0 над вече класиралия се тим на Южна Корея и успя да заеме третото място в своята квалификационна Група "А".

Това означава, че на 7 юни в Доха, отборът на ОАЕ ще играе бараж срещу Австрлия, който е на третото място в другата Група "Б" на зона Азия.

Победителят от този мач през юни, ще отиде на последното стъпало преди Мондиала, което обаче ще е в пъти по-тежко. Там един измежду ОАЕ и Австралия ще играе срещу представител на зона Южна Америка.

Преди днешните финални сблъсъци за място на бараж се бореха отборите на ОАЕ, Ирак и Ливан, докато Иран и Южна Корея от няколко месеца се бяха класирали за Мондиала, а Сирия не играеше за нищо.

Предимство в точките имаше ОАЕ, който си свърши работата с минималната победа над Южна Корея, дошла с гол на Хареб Абдулах. По същото време Ирак направи реми 1:1 като гост на Сирия, а в ранния мач Иран победи Ливан с 2:0.

Така в зона Азия директно на Световното първенство отиват Япония, Саудитска Арабия, Иран, Южна Корея, както и домакинът Катар.

ОАЕ и Австралия пък ще мечтаят за място сред най-добрите 32 на планетата поне до юни.