Ръководстовто на Лудогорец излезе с официално съобщение по повод неяснотите около гостуването на Интер в мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа.

Поо програма двата тима трябва да се изправят на "Сан Сиро" в четвъртък от 22 часа българско време.

Мерките срещу разпространението на коронавирус в Северна Италия вече объркаха програмата на Серия "А" с четири отложени мача, внесоха и доста неяснота около мача на Лудогорец.

В медиите на Ботуша се появяват различни версии, сред които са мач пред празни трибуни, преместването на двубоя в южните части на страната или дори неговото отлагане.

Родняит шампион все още няма официален отговор от УЕФА по случая, но призова феновете си да не пътуват до Италия, както по-рано днес Външно министерство посъветва всеки български гражданин.

Ето цялото съобщение на разградчани без редакторска намеса:

"ПФК Лудогорец съобщава, че към 15,30 ч. на 24 февруари все още няма официален отговор на писмото, което Клубът изпрати до УЕФА с искане за разяснение на ситуацията относно провеждането на предстоящия реванш с Интер от 1/16 финалите в турнира Лига Европа.

Лудогорец разполага с оскъдна официална информация за ситуацията в област Ломбардия, като всички се информираме от публикации в местните медии. По тази причина Клубът препоръчва на своите привърженици стриктно да следват инструкциите на Външно министерство, което съветва да не се пътува до Северна Италия през следващите дни.

Очакваше се над 600 фена да подкрепят Лудогорец на "Сан Сиро" в реванша с Интер. Клубът допълнително ще обяви процедурата по връщането на билетите за двубоя в Милано.

За 26 февруари бе планирана среща на Лудогорец с българската общност в Милано, която се отменя заради забраната на местните власти за провеждането на масови мероприятия.

ПФК Лудогорец ще информира веднага своите фенове за ситуацията около провеждането на мача с Интер, когато получи официални указания от УЕФА".