Демонтажът на стадион "Българска армия" ще стартира на емблематичната дата 1 април. Това обявиха официално от клуба, хвърляйки яснота около поредните стъпки по цялостната реконструкция на съоръжението.

"Червените" обявиха още, че са приключили тръжните процедури по избиране на фирмата, която ще срути старото съоръжение, като вече има и подписан договор.

Очакванията са стадионът на ЦСКА да бъде изравнен със земята до 4 месеца.

Ето какво още обявиха от клуба относно горещата тема:

"Демонтажът стартира на 01.04.24 г., като приблизителният срок за изпълнение е около 4 месеца. За изпълнител беше избрана една от най-големите строителни компании в България - "Ростер", с дългогодишен опит в сферата на разрушителните дейности, най-съвременна техника за екологични обработка и утилизация на отпадъка и минимално количество прах и шум в парка, както и завод за рециклиране на метал и друг остатъчен материал.

В срок беше завършен и техническият проект на стадиона. Продължава работата по детайлното изчистване на всички аспекти от реконструкцията на новия стадион.Завършва се и временната ограда на стадиона, в която ви разказваме, както за някои особености на новото съоръжение, така и за някои от най-славните моменти в историята на ЦСКА".