Очакваното в последните дни назначение вече е факт.

Роналд Куман официално е новият треньор на Барселона, след като от клуба обявиха, че той е подписал договор до 30 юни 2022 година.

Така легендарният защитник се завръща на "Камп Ноу" точно две десетилетия, след като си тръгна. Той бе помощник на Луис ван Гаал между 1998 и 2000 година, а по време на състезателната си кариера записа шест изключително успешни години със синьо-червеното райе.

Куман напусна националния отбор на Нидерландия, за да сбъдне мечтата си да води Барса. В сделката му с федерацията на страната е присъствала специална освобождаваща клауза, която да му позволи да си тръгне при оферта от страна на каталунците.

По-късно днес героят от "Уембли" ще даде първата си пресконференция в ролята на треньор на клуба, с който спечели КЕШ редом до Христо Стоичков през 1992 година.

В треньорската си кариера 57-годишният наставник има осем спечелени трофея.

В профилите на отбора в социалните мрежи Куман бе приветстван с "Добре дошъл обратно у дома!". Обръщение, което каталунците използваха и при назначението на друга клубна легенда, но в баскетболния тим по-рано през лятото - Шарунас Ясикевичус.