Станислав Генчев е новия треньор на Ботев (Пловдив). Очакваната вече няколко седмици новина бе съобщена официално от клуба, а самият Генчев позира с жълто-черната фланелка.

Новият треньор ще говори за първи път пред медиите преди първата предсезонна тренировка след седмица. В неговия щаб отново ще бъдат Живко Миланов и Йордан Господинов, които работеха с Генчев в Локомотив (София).

Преди два месеца името му се спрягаше за заместник на Станимир Стоилов в Левски, а пък малко след това се появиха информаците за отиването му в Ботев, което стана факт.

Собственикът на Локомотив - Иван Василев, призна в свое интервю, че още през зимата е имало запитване от страна на Ботев за Генчев.

Треньорската кариера на Генчев стартира непосредствено след края на фуболната му такава. От играч на родния си Етър, той се превърна в треньор на "болярите", като за шест месеца начело успя да изведе тима до промоция в елита.

След това той бе помощник на Красимир Балъков, както е Етър, така и в националния тим, преди да премине в Лудогорец. Също отбор, за когото Генчев игра, а и спечели две титли.

Там той бе помощник на Стойчо Стоев, но в следващите години на три пъти изпълнява ролята на временен треньор, като води разградчани за общо 83 мача. В нито един от тях Генчев не бе в ролята на постоянен треньор.

От началото на настоящия сезон Генчев бе начело на Локомотив (София), като с работата си привлече интерес към себе си, а сега задачата му ще бъде да съвземе Ботев с кошмарния сезон, завършил с десето място.