УЕФА оповести наказанието на България за предстоящите мачове у дома от квалификациите за Евро 2020. И за двубоя с Англия на 14 октомври, и за този с Чехия на 17 ноември, части от Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат затворени.

Причината са расистко поведение и етнически обиди, които българската публика е отправяла на двубоите с Чехия (1:2 в Прага) и Косово (2:3 в София) през юни.

Санкцията е, както следва:

За расистко поведение, по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА, наказва Българския футболен съюз със затваряне на 3000 седалки за мача с Чехия в сектор "Б". Върху тези места ще има огромен банер с логото на УЕФА и слоган "#EqualGame".

За расистко поведение по същия чл. 14, наказва България да затвори 5000 седалки от стадион "Васил Левски" за домакинската среща с Англия. Тук не е уточнено в кой сектор ще е затворената част, като БФС има срок до 30 дни преди мача (средата на септември) да реши това.

И отново - тези места ще бъдат покрити с транспаранта на УЕФА и слогана за толерантност.

Може да се каже, че България се размина с най-тежкото възможно наказание. Тепърва ще се уточни и размерът на глобата, с която ще бъдем санкционирани.