Проблемите за Илиан Илиев в националния тим не спират, след като България остана без най-опитния си бранител за гостуването на Сърбия утре.

Двата тима се изправят от 16 часа наше време в Лесковац, в последен мач от европейските квалификации, като западните ни съседи се нуждаят само от точка, за да капарират своето място на Евро 2024.

Вече е ясно, че националният тим ще е без контузения Кристиан Димитров и получилия червен картон Валентин Антов, а новата лоша новина е свързана с Антон Недялков.

Капитанът на Лудогорец не се качи на автобуса за Лесковац заради мускулен проблем. Лекарите на тима са преценили, че няма смисъл да се рискува здравето на футболиста и той ще се прибере обратно в Разград.

Двубоят срещу Унгария бе първи за Недялков с националния екип от една година, след като левият краен бранител лекуваше травма в доста дълъг период от време.

Проблемите в отбраната означават, че България е без тримата си най-опитни играчи в защитата. В тяхно отсъствие общия брой мачове, които центрланите ни бранители имат с националния екип е 9.

Няма да е изненада, ако Илиан Илиев реши да върне Илия Груев в центъра на отбраната. Ход, който предшественикът му Младен Кръстаич доста често използваше. Другият вариант пък е да видим от първата минута Алекс Петков и Живко Атанасов един до друг в центъра на отбраната, а Ангел Лясков по левия фланг.