Унгарският нападател Барнабаш Варга е извън опасност за живота, съобщи и селекционерът на отбора Марко Роси.

Той и всички играчи посетиха момчето в болница в Щутгарт веднага след края на победния мач срещу Шотландия (1:0), за да го окуражат в трудния момент.

В 70-ата минута на мача вратарят на "гайдарите" Ангъс Гън удари лошо Варга при излизане за топката и нападателят остана в безсъзнание на земята. Бе изнесен, като се оказа, че е върнат към живота с дефибрилатори от първата помощ, оказано му на място. 

Гледките бяха ужасяващи и припомниха случая "Кристиан Ериксен" от миналото европейско първенство. 

"Варга е добре, няма риск за живота му - каза Роси пред репортери в почти 02:00 ч сутринта местно време при хотела на отбора. - Сърдечният проблем е дошъл от шока на удара, който е бил много силен в лицето му.

Има фрактури - счупена скула и челюст, както и мозъчно сътресение. Ще бъде опериран, за него европейското първенство свърши, за съжаление. Но най-важното е, че няма опасност за живота му."

Вратарят Гън призна, че не помни много от инцидента.

"Излязох да боксирам топката и успях да се справя, но паднах и се ударих лошо. Всичко ми е като мъгла, дори не знам как сме се сблъскали с играча на Унгария, с коя част на тялото съм ударил лицето му. Аз самият съм с охлузвания на ребрата, но е дребна работа.

Надявам се, че момчето е добре, желая му бързо възстановяване."