Социалните медии вече са неделима част от живота на професионалните футболисти. За добро или лошо. Спортистите споделят почти всичко с хилядите си последователи, а Мирко Антонучи, който е считан за един от талантите на италианския футбол, но именно заради поведението си в интернет бе освободен от отбора си.

Младежкият национал на Италия бе пратен обратно в Рома, след като прекара едва няколко месеца под наем в португалския Витория Сетубал. Крилото изглежда се наслаждава повече на изявите си из социалните мрежи, отколкото на тези на футболното игрище, като това се превърна в причина за ранното прекратяване на периода му в Португалия.

Крилото има повече снимки с приятелката си в Instagram, отколкото мачове за Витория, а поредната му изява в интернет направи така, че чашата преля за ръководството на вече бившия му отбор.

Само часове след загубата на отбора от Сетубал от Боависта, Антонучи се появи във видимо добро настроение в клип в TikTok и се забавляваше искрено, като усмивката не слизаше от лицето му.

Малко по-късно треньорът на Витория Хулио Веласкес бе лаконичен, че Антонучи вече не е част от неговия отбор, като от Рома са уведомени за преждевременната раздялa.

View this post on Instagram

Good luck @mirko_antonucci #alwayswithyou

A post shared by Ginevra Lambruschi (@ginevralambruschi) on

 

"Заради всичко, което нашата емблема представлява, заради историята ни и заради уважението към феновете, играчите на Витория трябва да са играчи на клуба по 24 часа в денонощието. Ситуацията е такава - поведението му извън терена не отговаря на нашите изисквания. Феновете не заслужават нещо подобно нито на игрището, нито извън него", обясни раздялата Веласкес.

Крилото изигра едва шест мача за Витория в португалското първенство и се разписа веднъж.