Днес е голям ден за българския клубен футбол в европейските турнири, като ще "минем" континента от Кипър до Исландия, за да видим четирите ни представители във втората по сила надпревара - Лига Европа.

Ето я и пълната програма какво, кога и по кой канал ще гледаме:

Стартираме в 18,30 в горещините на Ларнака, където местният АЕК приема Левски. Очаква се на острова по това време температурите да са над 35 градуса, което ще направи мача още по-тежък за гостите. Срещата е директно по Диема спорт.

Едва ще е завършил този двубой, и в 20,30 започват два едновременно. Единият е в София, другият - в Пловдив.

За първи път в историята на "Лаута" ще има европейски мач, като Локомотив приема словашкия "Спартак" (Търнава). Досега двубоите на този тим в евротурнирите никога не са били на неговия домашен стадион. Паметният двубой е от 20,30 ч и ще го гледаме по Диема спорт 2.

По същото време в центъра на София се чака екшън - по btv action, като в 20,30 ч разклатеният от колеблив старт на сезона ЦСКА приема хърватския Осиек. За първи път официално като треньор на "червените" застава Люпко Петрович, който е тръгнал към славната си кариера на наставник точно от Осиек - като играч и треньор.

Десертът идва от Исландия в 22 ч, когато Лудогорец гостува на Валур (Рейкявик), а този мач ще е по Диема спорт. Там температурите ще са с поне 20-ина градуса надолу от тези, при които сме стартирали на противоположния край на Европа часове по-рано в Кипър.

Мачовете на българите:

18,30 ч АЕК (Ларнака) - Левски по Диема спорт

20,30 ч ЦСКА - Осиек по btv action

20,30 ч Локомотив (Пд) - Спартак (Търнава) по Диема спорт 2

22 ч Валур (Рейкявик) - Лудогорец по Диема спорт.