От село в Северозапада, през това по покана на Ла Лига да бъде ВИП гост на "Сантяго Бернабеу" до участието в проект без аналог в българския футбол. Спортният журналист Борислав Орлинов е новият гост на SportCast и определено има какво да разкаже.

Отзад напред - Боби се превърна в първия журналист, който не просто отразява мач от Sesame Купа на България, а го изживява - в буквален смисъл.

Той отиде на проби във "Вихър" (Николово) и след като ги премина успешно, игра в турнира. Като междувременно заедно с екипа на "Купа без задръжки" показа целия колорит на един клуб от Северозападна България и целия процес на това да се впишеш в колектива - както на терена, така и в местната кръчма.

"Любовта към играта няма цена, а героите още в първи епизод са уникални. Легенда на "Вихър" е Александър Александров, който и бивш футболист на ЦСКА и е печелил Купата на България с "червените". А освен това е играл под ръководството на Лучано Спалети с Емполи в Серия А", разказва Боби.

В екипа на документалното спортно риалити са още Иван Боянов, който е продуцент, както и операторите Ангел Юруков и Тео Георгиев.

"Вторият епизод е посветен на деня на мача, но няма да издаваме какво ще се случи. А само ще кажем, че е изключително интересно. Да се върна на терена беше голяма тръпка, а и предизвика сериозен интерес".

Боби е популярен и с футболните си видеа в социалните мрежи, в които прави и много предизвикателства с половинката си - футболистката Евдокия Попадинова, която този сезон защитава цветовете на гранда Лацио. А клиповете им имат милиони гледания.

"Именно заради социалните мрежи бях поканен от Ла Лига, за да създавам съдържание, посветено на испанския футбол. Да отидеш във ВИП ложата на "Сантяго Бернабеу" и да те закарат с "Мерцедес" със затъмнени стъкла определено те кара да се чувстваш специален", спомня си Боби Орлинов.

Тази година той спечели трето място в света сред журналистите до 30 години в категория "Телевизия" с филма си "Несломима". Отличията се връчват от Международната асоциация на спортните журналисти.

"Всъщност така се запознахме с Евдокия. Две години по-рано имах първо място в Европа според същата класация и исках да направя филм за български спортист. А по-време на снимките се сближихме. Нейната история обаче показва, че няма невъзможни неща и може да тръгнеш от нищото, за да стигнеш до големия футбол".

"Ако някой поиска да се представя, ще кажа, че аз съм от малко село в Северозапада - Мартиново, но стигнах до покана да работя с Ла Лига. Дори и в детството си обаче винаги съм търсил да се обградя с хора, които искат да успеят. Един от приятелите ми стана лекар в Германия, а преди години беше част от екипа, направил трансплантация на бял дроб на легендата Ники Лауда".

Едно нещо има обаче константно присъствие в живота на Боби Орлинов. Това е футболът. Неговата кариера там се развива злощастно, но въпреки това му дава уроци за цял живот:

"Имаше моменти на депресия. Тогава търсиш спасението ден за ден. Ставах сутрин в 7 без причина, просто защото така правеха хората с професия. Отварях стари учебници и четях от тях. Аз трябваше да намеря нов смисъл на живота си, защото се контузих в много важен момент, и това беше журналистиката", разказва Боби.

Разбира се, футболът му дава и много забавни истории:

"Бях втори клас, когато видях по телевизията, че в школата на Монтана набират таланти. Още от малък родителите ми са ме научили да се оправям сам. Майка ми ми каза, че щом искам да играя футбол, да се кача на маршрутката и на седмата спирка да сляза, за да отида на стадиона. Така и направих, но ми беше много притеснено да говоря с треньора. Накрая се оказа, че вместо на футбол, съм се записал на волейбол".

Гледайте целия епизод: