Както и се очакваше, аржентинец ще е новият треньор на Берое, след като по-рано днес старозагорци освободиха Густаво Араголаса.

Това призна пред "Dsport.bg" клубният президент Ернан Бенато, като залагането отново на аржентинец бе съвсем очаквано с оглед факта, че целият състав на старозагорци е изграден от южноамериканци.

До часове ще бъде ясно името на новия треньор, който заменя Араголаса въпреки силния старт на сезона и шестото място, което Берое заема.

Със силния старт на сезона Араголаса бързо се превърна в любимец на феновете, а дори трите поредни загуби от Лудогорец, ЦСКА и Черно море не отнеха от доверието към него, що се отнася до феновете.

Именно заради това те стартираха петиция, с която искат връщането на Араголаса в клуба.

Разпространената в интернет пространството петиция носи името "Да върнем Мистер Густаво Араголаса на поста старши треньор на Берое!".

Изключително любопитен момент, защото дори и в чести случаи феновете да не са били съгласни с уволнението на даден треньор, не сме виждали да се стига до подобни подписки, особено в случая с чуждестранен треньор, работещ само от няколко месеца у нас.